Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förflutet

Förflutet, förslutet
i en rosenprydd liten låda
i en illaluktande soppåse
I magtrakten, hjärtat, fingrarna, huden
Fötterna går ifrån
Händerna klamrar fast

Tankarna förlorar sitt fotfäste
minnena bryter den uråldriga isen
När allt löses upp
och Pandora öppnar sin ask
när Bacchus trevar frenetiskt efter sot och aska
Och man andas in
dofter, känslor, kärlek, hat
När allt regnar ner och när allt skiner opp
när man ser allt
när man ser inget

När man förstår så många himlar
och blir en liten smula klokare
När man kommer lite närmare nuet
och kan slappna av




Fri vers av Anna Victoria Östgren
Läst 111 gånger
Publicerad 2012-09-13 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Victoria Östgren
Anna Victoria Östgren