Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Veni Vidi Vinci


Barnets röst

Du är som min pappa, det så jag ser dig
Jag älskar dig så sa hon och kramade mig

Jag stog darrande och kramade henne
Hon sprang tillbaka flera gånger för att ge mig en sista kram

Hennes mor såg på mig med trista ögon
Läpparna formade orden
Jag älskar dig, men ingen får veta

Mitt hjärta slog snabbt, värmen steg i kylan
Det var inte kallt ute, det var en annan kyla

Vi bestämde att ses
I det fördolda

Vi sågs, vi älskade,
Orden stannade i våra hjärtan

Dom fanns men dom utalades ej
Orden hade mått bra av utalas

Snäckorna och stenarna som jag fann i Sorrento
Dom plockade jag när mina tankar var oss er

Vi måste dela upp dom
Jag tog upp min sista sten

Den är till dig, den är slät som sammet
Hon tog den, vi gick åt varsit håll

Barnens leende gav mig värme
Glädjen att se båda gjorde mig handlingförlamd

Jag visste inte hur jag skulle bete mig
Deras spontana värme slog emot mig

Stenarna och
Snäckskalen blev omtalade

Flickan viskade ingen får veta
Bara mamma vet att vi ses

Mina tårar låg kvar
Jag log mot dom, jag har saknat er

Varje dag har ni varit i mina tankar
Jag vände mig om med barnens röster i mina tankar




Prosa av Federico Romano
Läst 901 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-09-14 08:18



Bookmark and Share


  Connie
Blixtar av kärlek och tårar, nästan som när livet passerar revy!
2014-03-21

  Aftonvännen
Värmen och kylan står i kontrast till varandra, och får mig att tänka på mänsklighet och värderingar. De hastiga minnesbilderna från ögonblick blixtrar till och fastnar på näthinnan.
2013-09-01

  Maj-Lis VIP
Vackra varma minnen
2013-03-18

  SatansSon VIP
Längsata dikt jag läst av dig. Riktigt rörancde bra!
2013-02-26

  agneta pichler
Kärlek
2013-01-23

  Trazan
Sorglig, men glädje ändå, trist att det blir så.
2012-12-12

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen som känns...
2012-11-16

  anita VIP
En stor stark dikt som berör
2012-09-22

  Blåbäret
vissa saker står man helt försvarslös inför och blir bara drabbad...gillar känslans röst som talar här
2012-09-14

  Palett
En stark text som berör !!
2012-09-14

    ej medlem längre
en öm, och fin text!..
2012-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano