Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jean. I närbild. Med stativ.



Det finns ingen bitterhet. Finns
inget kvar. Julie tog bort deras
barn. Hennes livsval.

Det viktigaste valet. Att barnet
har en far. En riktig far.

Jean kan bli far. Har tjugo år kvar.

Julie hade ett par.

Så är en kvinnas liv. Inte enbart ur
ett kvinnoperspektiv.


Julie gav något värdefullt till Jean.
Hon gav honom tid.

Jean behövde inte tid. Han behövde
vin.


Det skulle han tydliggjort för Julie.


Jean är ett fyllo. Ett svin.


Ett svin som älskades. Av vår Julie.






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-15 17:06



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Det finns inget slut i livet
som gjort Julie så besviken.

Men utan det slutet hade Fröken
Julie inte funnits idag.

Julie hade hellre blivit positivt överraskad
av Jean. Men utveckling ser ofta ut
så här. Utan Julie. Ingen kärlekshistoria.

Upprepningstvång. Utvecklar oss. Det
här var Julies skutgiltiga lärdom. Lära
sig se och fatta beslut utan orealistiska
förväntningar. Vi msk ser. Vi ser allt.
Ansvaret är vårt. Det må vara hårt.
En animus outvecklad behöver utvecklas. /

2012-09-15

  Nanna X
jag är besviken på slutet.
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP