Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Evighetens sång

 

En kylig höstvind nyper tag
viskar sommaren till ända är
ett ömt farväl spelar i träden
en härlighetens stilla avskedssång

Ett lugn har lagt sig
allt som skulle bli är gjort
en tacksamhetens strömning
far i mitt bröst

Ljuvliga är känslorna att minnas
lekens tid i livets trädgård
i lustars fägrings varma famn

Trösterikt är att veta
- det kommer alltid en ny vår

Cirkelgång är livens sång
ingen början
inget slut

Ett moget äpple i min hand
talar vishet om
vi är alla som små äpplen
sprungna ur en livfull kärna

Snart ska svalor åter svepa
korsa himmelsportens båge blå
snart vill knoppar åter brista
nynnar vinden i mitt öra

Skymning faller fort till mörker

toner ebbar ut

räds inte

där långt bort anas ljuset
där brinner värmens trygga sken

Kom - ta min hand
det är dags att återvända hem

 

 

© Chawa 2012

 

Eget foto - "Rönnbär"




Fri vers av Chawa VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-09-15 22:27



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Vackert, strålande foto!

En underbar Evighetssång!!!

Där allt går sin trygga cirkelgång. Ljus, mörker o värme växlar i årtidernas rytm, men man kan också ana det Eviga ljuset o värmen borta vid horisonten!

En varm applåd!

Sparar!
2013-12-19

  Siggesdotter
Så fint och vackert du skriver...applåderar!
2012-10-02

  Ljusletaren
Vackert foto och en vacker text/kram
2012-10-01

  Bibbi VIP
Hoppfull.
2012-09-20

  Änglaögon
Trösteord!
2012-09-19

  Linda CH VIP
Du skriver så vackert och förtröstansfullt om livet. Dina metaforer glöder som hösten själv.
2012-09-18

  Hanna Mari Wallin
vackert skriftat...olika nyanser om livet...
2012-09-18

  Lars Hedlin
Finner en värme i denna som tilltalar mig! Kram
2012-09-18

    ej medlem längre
En observatörs
och medspelerskas
varma inkännan
liv
gott!
2012-09-16

  aol
en så vacker hoppfull dikt förtjänar mitt bokmärke,
2012-09-16

  Juliusz Wilczynski
"Cirkelgång är livets sång" vilken otroligt talande och vacker rad i en tröstrik dikt
2012-09-16

    ej medlem längre
Känner så mycket varmt hopp och mjuk livstrygghet i dina ord.
2012-09-16

  M M Mannheim VIP
En dikt full av hopp!
2012-09-16

    ej medlem längre
Underbar och full av hopp ...

mycket vacker skriven ...
2012-09-16

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert om livets gång...
2012-09-16

    ej medlem längre
du skriver så fint.. underbar i brytningstid..
2012-09-15

  ULJO
Underbart svävar dina ord framför ögonen och berör
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP