Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bränd


Det finns ej tid för skuld

Orden hördes inte
Den blinda såg, men bar en skylt

Hennes ögon brändes bort
Vid Tjernobyl

Den männskliga girigheten
Hennes skuld var att hon kunde ersättas

Hon hade älskat en gång
Girigheten eller något

Gjorde att hon angav sin älskare
Gulag i Sibirien blev hans hem

Orden var fastbrända
Du gör rätt kamrat

Dom skulle ha gift sig
Medaljen var fastsydd på hennes bröst

Älskaren dog
Hennes hjärta slöt sig

Det skulle aldrig ha öppnats
Om det varit stängt

Älskaren fanns kvar i hennes hjärta
Den gamla kvinnans ögon log








Prosa av Federico Romano
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-17 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano