Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ BANAN


Till Asarum det gått som bara den
mot Ryd vi ämnar sen.
Vägen tar sin lilla tid
men det skall nog gå fint.

Gungvala och Svängsta
härnäst blir nog som en cykelfest.
-Hej hej Åkeholm tjenare
hur mår du?
-Jotack bara bra
vilken dag vilken dag!

Skogen är grön vinden skön
här cyklar jag på banvallen
som försvinner bort bak nästa krök.
Ormvråk i skyn skriker kii kii
eller är det en sparvhök måntro?

Nej glada sa du
och glad är jag
ty det blir kaffepaus uti Hemsjö by.

Åkeholm
sen Hovmansbygd
uppför uppför
tungt ända till
Fridafors.
Där vila var verkligt
vedertaget väsentligt vunnet.

-Hallå!
Är detta lilla hus
Slattesmåla en station?
-Nja hållplats snarast!
Sedan i mål i Ryd.

Bad i hajsjön gick ej
vid haj,
det vart
dysjön på andra sidan.
'Brun utan sol' när jag kom upp
stank järn och kätting.

***

Hem tillbaka med vilja av stål
vi rasta ofta.
Basta! Rumpan som ett öppet sår
sadeln som en gråsten känns
hellre än som fläskig svål.

Skall vi klara denna pärs
när du med knä som köttfärs,
sjunger vi på vår sista vers?

I Svängsta fick vi hjälp.
-Oh tack himmelske Fader
att allt slutade väl
för dessa dumdristiga
eskapader!




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-18 10:25



Bookmark and Share


  Cahaya
Hahaha... Ja jisses, vilken tur. Är med dig hela vägen... Kan riktigt känna svidet i baken och ömheten i resten av kroppen. Men vilken upplevelse!
2012-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar