Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Narren

som du stöpt kronor
av svavel
likaså bravader ur luft


din tunga är kluven
vaxansikte. docka. låtsatsbubbla.

DIGERDÖD ett skrik som rasar

* * *

må jag vara skapt ur helvetets mörker
inga tårar droppar över prags gator
ingen eld fäster konstens fulaste tavlor

jag flyr ditt hemtama luftslott
skiter fulla fan i mina blodiga knän

din kropp ropar, jag böjer huvud ner
din blick skall ej snudda. aldrig förbannat mer.

du kvider och skriker om skavda sår
befaller bestraffar belönar förskönar

svagaste länken bortom kontroll
en fallen narr ett skratt, fyra ekon bort

visor kan sjungas på olika sätt
och i sagornas slott har du alltid rätt

så jag springer nu syster jag rusar nu bror
bort från salar där narrarna bor






















Fri vers av Svartsilver
Läst 523 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2012-09-18 18:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Pah,

ni är i jäv.

Ja, oavsett.

;)
2012-09-25

  Pah
Den här liksom sätter sig ju längre den ramlar.

Det märks att du hittar känslan inuti den och liksom slutar tveka.

Fantastiskt!
2012-09-23

  Sofhia Wirström
härlig känsla förmedlar du i dessa rader. fångar läsaren, inlevelse när du skriver och rim.
2012-09-20

  Bjarne Nordbö
Som smäck : )
2012-09-19

    ej medlem längre
ja!
2012-09-19

    ej medlem längre
"som du stöpt kronor
av svavel
likaså bravader ur luft"

så jävla bra. jag tycker dock du skall ta bort utropstecknen efter "digerdöd". jag tycker inte om utropstecken generellt sett, fast nu är det mer så att det liksom skriker åt mig, men det är abrupt, ett avhugg i texten som för mig inte fungerar. ordet i sig är så starkt att en punkt skulle göra det liknande- men utan att avbryta min läsning. så tyvärr har jag svårt att fokusera på resten av texten, vilket är väldigt synd.
2012-09-19

    ej medlem längre
Makalöst fascinerande text.
2012-09-19

  Ola Rydberg
Otroligt sköna rim
och punchlines
tex
/ingen eld fäster konstens fulaste tavlor/
2012-09-18

  DrZappa VIP
...gillar scenerna från Prag smala gator...
2012-09-18

  erkki
Jag får en legendomspunnen medeltida känsla av detta. Ett uråldrigt kärleksdrama. Fint!
2012-09-18

  Linda CH VIP
Fantastiskt, starkt och engagerande om en genomskådad lögn. Jag bara njuter!
2012-09-18

    ej medlem längre
Denna äger!!! mycket välgjord.
2012-09-18

    ej medlem längre
Fantastisk text!!!! Omöjlig att "tolka" direkt, men det försöker jag inte ens, det vore som att "tolka" musik man hör; nej, låt bilderna/orden flöda över, som en kärleksakt mellan två tungor.

Oustanding!!!
2012-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver