Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kraftigt redigerad repris ifrån noll sju


Interrail


Han sa till sig själv

endast sjutton år gammal

Nu är det dags för mig att jag bara drar iväg

För med mitt Interrailkort på fickan kan jag nu åka

hela Europa runt

Bara visa alla mina kompisar att jag klarar av

vad som helst när jag är ensam

Visa dem att jag är den där coola killen som inte

bara pratar en massa strunt

En som bara snackar och lovar tunt

Jag ska nog visa hela världen att jag inte är en fegis..


Tåget börjar rulla ut ifrån stationen på väg från Stockholm

till Malmö

Och i min kupé träffar jag på ett par Irländare som har

semestrat uppe i Norrland

och tittat på midnattssolen

Dom hade haft det både trevligt och mysigt däruppe

För de hade visst tältat mitt ute i naturen

ibland alla dom vilda djuren

Och ibland så hade de fått sig några riktigt goda skratt

då de trodde att de nästan skulle dö

Så när jag satt där och studerade de sådär lite i smyg

så märkte jag hur kära

som de verkade vara i varandra

Så själv tänkte jag för mig själv

För en sådan där kärlek ställer jag mig gärna i kö...


Plötsligt vaknar jag till liv av att konduktören säger

att vi strax är framme vid den

första destinationen

Malmö!

Och det innan tåget rullar på båten över sundet

till Nyhavn

och sedan vidare emot tyska staden Hamburg...

---------------------------------------------------

Han sa till sig själv

Nu är det jag som sticker härifrån

Ser mig lite omkring därute i den så stora vida världen

för här kan jag ju inte bara sitta och häcka

Så han satte sig ensam på tåget

Sedan så började färden...

Ken Cassel
18/9-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 190 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-18 18:47



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Nää är det slut. :(
Vill veta mer.
2012-09-18

  anits VIP
Spännade att ut och resa
och se sig om i världen
2012-09-18

  Ninananonia VIP
:) Spännande :)
2012-09-18

  ResenärGenomLivet VIP
Det är inte så dumt att se sej omkring...
2012-09-18

  the apache kid VIP
that's the way to go
2012-09-18

    ej medlem längre
Rolig och intressant!
2012-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel