Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känsliga tittare varnas






klumpighetens tysta smygande blåmärken står still idag. du står still.
det ligger högljudda trasor över hela lägenheten. lukten av sprit, spya, sex och cigarettfimpar bränner i näsan. du ler, varför ler du? det är ett hån, ett skämt.


som livet själv.


"du känner väl mig, jag går in i saker. herregud, att jag inte lär mig någon gång!" skrattar du.


det andra får inte talas om, det måste vara tyst.
fast när du kommer hem på kvällarna är det allt annat än tyst.

det är skrik, jävla hora, tårar, tandgnissel, krossade glas, jag älskar dig förlåt, smack, en örfil, tv4 nyheter, högre volym, fan jävla skit, vad gör du, sex, slag, mer alkohol för att stå ut.
en något uppsprucken marlboro white. tändare.

det glöder ända ner i lungorna. "en befriande cancerpinne." tanken att det FINNS en väg ut. kanske cigaretterna tar dig här ifrån.

snarkningar viner från soffan. blodet som sipprar ut mellan ögonbrynet och tinningen smetas ut med baksidan av din hand.
du ser dig själv i badrumsspegeln fast det är inte du. det blir ännu några dagar du inte kan gå ut, ännu några dagar som du är fängslad i den här äckliga jävla hålan.

den blir bara mindre och mindre och trängre och trängre för varenda förbannade dag.


det är du och han och döden, fast den sistnämnda visar sig aldrig. smyger bara omkring i dunkla vråar.
den kan till och med skrika, döden. skrika ut all smärta som bara finns i vår värld. utan att det hörs. utan att den får en käftsmäll, "fan håll käften innan den snokande satans grannen hör igen!" tomma ord. "du vet ju vad som hände sist din.... din..." slut på svordomar.

det är väl där knytnävarna brukar slå till och ta över allra mest. fast det gör inte ont längre.



det som gör ont, å andra sidan, är att du fortfarande är kvar, att du ännu är fängslad och fast i den här

äckliga. jävla. hålan.




Fri vers av ytligheter
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-20 23:25



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Jag brukar ha svårt för dikter som är för långa. Men den här fängslade min uppmärksamhet. Jag tycker den var häftig. Bravo!
2012-09-21
  > Nästa text
< Föregående

ytligheter
ytligheter