Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av en händelse kom jag plötsligt ihåg min egna pojkår


BUSANDE

I dag
glöder asparna intensivt
aspblad, hösten brandgula blad
vemodsträd i sin höstskrud.

Jag är ute på promenad
längs höstkvällens
gula trädarkad,
i septemberkvällens skymning,
lysmaskar,
"augustis krypande ljus",
inte mera i trafik,
skymningens enda små fyrar,
om inte månskenet.

Några skrattande pojkar
i skymningen!
Blir jag överraskad eller
ertappar jag dem
på bar gärning!
Ljusskygga individer?
Nej, harmlösa skojare!
Pojkar har varit
i äppelsnatteri.
Pojkar söker efter
något naiv spänning i sitt liv!

Vissa livsperioder levs en stund
för brinnkära livet.
I min egna barndom
spelade vi samma spratt,
trädde på smällare
och sprang i väg som
skrämda ynkryggar.

Förbjuda pojkar att spela hyss
vore en tokig signal?
Före hippornas tid
är det normalt att leka i gäng.
Pojkstrecket är förbi senast
när det vackrare könet möts!
Pojkarna blir omtumlade,
man är het på gröten,
man värderar nya saker i livet!

© Heikki Hellman 2012-09-23




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-23 17:52



Bookmark and Share


  HelenaW
Sköna minnen du bjuder på.
2012-09-23

  Sofhia Wirström
fin skildring om pojkår.
palla äpplen många av oss gjort
barnen hem till föräldrar med fina äpplen
föräldrarna ler
för de känner igen - tänker - när vi var små

2012-09-23

  walborg
Fint och kärleksfullt
2012-09-23

    ej medlem längre
Snälla bus är bra bus, lek och oförargelse.
Vi vuxna borde leka mer, med barnen eller bara leka.
2012-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman