Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psykiskt sjuk förvaras här


De stjäler orden från min tunga
sammetsband och silkestråd
Luften stoppas i min lunga
binder fast mitt hjältedåd
Hänglås hänger i en klunga
låses upp med hemlig kod

Och visarna på tidens klocka
fruses fast och står på tolv
Jag sitter stilla som en docka
tvingas mot ett sprucket golv
Och gallren runt mig växer tjocka
en bomb som tickar ner till noll

Mitt skrik är ljudlöst, kvavt och instängt
jag är en tystad patient
På väggen dinglar livet upphängt
och ljuset här är alltid tänt
Av blod och slem är väggen nerstänkt
mitt liv är nästan sönderbränt

Jag antar att jag kallas galen
psykiskt sjuk förvaras här
För att aldrig lämna salen
min frihet skjuten med gevär
Lycklig den som väl har kvar den
den som livets pärlor trär




Fri vers av Julia Felicia
Läst 743 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-10 20:55



Bookmark and Share


  kärleksbarn
wow.
jag kan bara säga:
wow.
2006-02-11

  Shininkagemusha
Och visarna på tidens klocka
fruses fast och står på tolv
Jag sitter stilla som en docka
tvingas mot ett sprucket golv
Och gallren runt mig växer tjocka
en bomb som tickar ner till noll

Där fick du till det allra bäst... Rimmen är bra och ivaresig självklara eller för sökta.
2006-02-10

  Matilda_
Skitbra, gillar den verkligen. Fängslande..bra rytm och klockrena rim
2006-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Julia Felicia
Julia Felicia