Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödmjukhet och givmildhet

så mjukt
bara lena känslor som stryker sig mot en som en katt
spinnande känslor i kroppen och tankarna
som lika gärna skulle kunna bli till ett läte
mjauuu
mmmm

en ödmjuk närhet
en lugnande, nästan sövande närvaro
kalla rysningar drar igenom en för att sedan bli ökenvarma svettningar
kroppen som ett verktyg för att känna allt
de största organ
såsom hud
aktiv
på helspänn
beröring
pirrningar, gåshud, hårfjunen som lyfter sig
så känsligt
endast en kittlande beröring som behövs
av de man verkligen älskar
för att känna att man är en fysisk varelse och inte bara någon med tankar och känslor
som fritt flyger omkring, som luft, eller som små atomer.

allt blir så lätt runtomkring
flygande lätt
samtidigt som det sedan övergår till en tung känsla
av ovisshet, osäkerhet och rädsla
eftersom man inte är odödlig och osårbar
är bräckligheten ibland så uppenbar
därför är det mjuka, öppna och omfamnande rörelserna de tryggaste
härligaste, de minst skrämmande
medan kraftfulla sätt att ta sig fram är lite mer lekfulla, äventyrliga, oberäkneliga och skrämmande
kanske hårda.
nallebjörnsfamn
eller lejonpåhopp
det är bara se över vad man får uppleva
båda har väl sin charm.
sin graciösa glans

med ögon så klotformade stora, runda, oskyldiga som en hunds ögon med en uppenbar nyfikenhet
och den medföljande känslan av lojalitet och tillgivenhet
alltid där
i framgångar som motgångar
i glädje såsom sorger.

eller mörka och kalla ögon svåra att avläsa.
stirrande likt ett rovdjur på jakt
***
Ödmjukheten
förfölj mig
lugna mina sinnen
låt mig få uppleva
peace of mind
harmoni
fridfullhet
med en öppning för att tillåta sig uppleva och tolka alla sina sinnesintryck

givmildhet
likaså känslan
som är så droglikt lugnande
någon som bryr sig
någon som vill samarbeta
någon som vill finnas där
men någon som också vill ha någon som finns där
stötta, hjälpa, uppmuntra
inspirera

bara det flytande nuet
inte så mycket tankar på initiativ och planer, förberedelser med idéer och ambitioner inför framtida utsikter.
Framförhållning på kort tid.
Sekund för sekund.




Fri vers av jamming223
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-25 21:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att läsa dina fina ord är som att träda in i en annan värld.
2012-10-02

  Tarantaran
som en vacker bön..!
2012-09-25

  Lena Själsöga Keijser
du målar med varsamma penslar
beröringssinnets upplevandenärvaro
2012-09-25
  > Nästa text
< Föregående

jamming223