Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonsol



Solen stiger över bergen

röd
över
nakna klippor

fångar
tidens skuggor
i sitt morgonljus

Solen stiger över Jorden

lägrar sin värme
vid
frostiga tuvor

väcker
sjön
ur sin vita slummer

plöjer markens is

Bs-06







Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-10 22:41



Bookmark and Share


    NoMi F
Djup och vacker poesi
kan tolkas olika utifrån en själv
så som det skall vara med poesi
tycker jag
Vackert
2006-02-11

  Ingrid Nilsson
Jag ser inte denna dikt i första hand som en naturskildring utan tolkar den mer symboliskt och då kan det handla både om en människa och hennes liv...och om jorden och allas våra liv. Vackert!
2006-02-11

  Anders P VIP
Naturpoesi. du målar så man ser det framför sig.
2006-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg