Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev när jag behövde stärka min egen självkänsla. En dikt som handlar om utseendefixering och att acceptera sin egen unika skönhet - som den är. Det är svårt i en utseendefixerad värld att vara nöjd, men det går att skapa sina egna ramar oc


Vacker i sig själv

Du är vacker.

I dig själv.

Alltid.

Som en.

Ängel.

Du är en blomma inombords.

Du är en fjärilslarv

Outvecklad.

Inom dig bor

Och

Gror alltid

Skönheten

Oskuldsfullheten.

Man är i sin kropp

I sitt utseende

Sin fysiska uppenbarelse

Utstrålning

Som sin alldeles egna skulptur

Unikt formad

Skulpterad

Kroppsligt

Avformad.

Det finns någon

Som kommer kunna uppskatta dig mer än du gör

Om du så bara kunde se dig själv

Genom någon annans ögon.

Du blir

och är

Fin –

Om du gör dig det.

Men framförallt

Om du känner dig som det.

Så kära vän,

Lilla flygande sädesärla,

Eller trollslända,

Eller flodhäst,

Eller noshörning,

Tiger

Gepard

Fjällräv

Gris

Ko

Får

Människa

Själ

Hjärta

Älska dig själv

För vem du är

Och för hur du ser ut.

Acceptera.

Var mindfulness

- Här och nu -

i dig själv

och din skönhet

För evigt.

Naken.

Egen.

Unik.

Särpräglad.




Fri vers av jamming223
Läst 231 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-26 17:39



Bookmark and Share


  Angel of love
Tänkvärt, och ja alla människor är vackra alla har nåntingt som nån älskar!
Skrev en förut jag med som hette,"jag ser på mig med dina ögon"! Men den är och många fler försvann i en svacka i livet!

2012-11-28

  Änglaögon
Tänkvärt!
2012-09-30

  Johan Bergstjärna VIP
Bravo!
2012-09-26

  Larz Gustafsson VIP
Yttre skönhet kamouflerar ofta en bastion av ondska.
Men visst är skapelsen skön.
Tänk då hur den måste ha varit i sitt obesudlade tillstånd - i Eden. Innan fallet.
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

jamming223