Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsvatten | Släktträd [rimvers]

~¤~

Mormor Maja med mellannamnet Anny
hade alltid ut vattnet på gården
men bara efter hon hade varnat vittrorna som vistades där
hon lade pilbark i saftblandningen åt min mor
för hälsan kommer alltid främst i en sjuklig värld

här hemma satt man i bersån, tomten var lite vidare då
liksom förr då bönderna arbetade på markerna åt kyrkogår'n
uti buskarna sitter fåglarna i den gamla bersån 
som står i tomtkrysset nu
sitter väl där och kvittrar och dricker sitt tévatten uppå bladen klockan sju
om sommarkvällningen

katterna går där nedanför och säg mig du,
hur skriver man in dem som varit här
och sett vårt tidsvatten
i vårt gamla släktträd

27 Sep 2012

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-27 14:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din text andas harmoni och trygghet!

"katterna går där nedanför och säg mig du,
hur skriver man in dem som varit här
och sett vårt tidsvatten
i vårt gamla släktträd"

2012-10-01

  L Patrik W Johansson VIP
tackar ja som tur är vinner alltid grönskan

dessa kommuners trädfällning är den största skammen sen 70 talets kalhyggen som skett senaste 10 åren

tur våra buskar står privat...

Be well,
LPWJ
2012-10-01

  vera gade VIP
Min mormorsmor sopade vedspisen med en gåsfjäder innan hon eldade på morgonen - så pysslingarna som kom in från gårdslinden på kvällen inte skulle bränna sig. Då flyttade de kanske!
Nu skriver på hemsidorna Kommunernas tekniska avd. att man inte bör underhålla bersåer, då de förhindrar fri kommunikation över tomtgränserna.

2012-09-30

  Bibbi VIP
Doftar harmoni.
2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP