Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: St Apollónia av Francisco de Zurbarán ca 1635


Appollonia [Abluna Årsundadotter]

~¤ ~

Bland alla kvinnor som varit på våra orter
Viola, Jasmin och andra exotiska namn
fanns även de ifrån Norrland som kallade sig Appollonia
eller i korthet Abluna

nu heter man annat men namn kommer igen ibland
och de som är vilda i sin ungdom
sitter oftast sen
som flerbarnsmamma uti husen
liksom förr på torparegården

kanske döper de en
av döttrarna till Abluna
det är som att tiden ibland har stannat
någon gång på 1600-talet

och i hennes ögon där i trädgården
lyser det ett hem

men ibland finns det en som liksom förr åker med
de första flygplanen över Sjön eller Atlanten
och i vår nuvarande motsvarighet till det

kanske heter hon Appollonia ifrån Illyrien
eller kanske är hon en svensk Abluna
 liksom under 1900-tals emigrationen

och i hennes ögon där bortom Atlanten
lyser barndomens hem

27 Sep 2012

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-27 14:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP