Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baserat på ett engelskt idiom: "he who runs away, lives to fight another day"


Fanflyktingens försvar

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som dräps av svärdens sång
Kan ej resa sig och kämpa än en gång.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som dödas i stridens hetta
Kan ej resa sig och ställa det till rätta.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som stått i kanonkulans bana
Kan ej resa sig och för andra spana.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som i striden fått nådastöten
Kan ej resa sig och ge fienden på nöten.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som av fienden slits i stycken
Kan ej resa sig och mot dem stå rycken.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som dör av fiendens granater
Kan ej resa sig och stödja sina kamrater.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som förintats av en missil
Kan ej resa sig och driva fienden i exil.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som dör till kanonernas dån
Kan ej resa sig och om landet vara mån.

Den som kämpar och ger sig av ett tag
Kan komma och kämpa en annan dag.
Men den som i striden klubbats ihjäl
Kan ej resa sig och se till landets väl.





Bunden vers (Rim) av Blåbärskaj
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-29 18:47



Bookmark and Share


  Annika Persson

att springa iväg under hot från släggan
att få ett fiendeslag, resten låter väl sig
berättas enkelt,

det måste ha varit en liten eller stor fiendskap
som gör sig synlig i kampen om att resa sig
om den infinner sig hos den viljestarke
att ta upp striden
2012-10-02

  ResenärGenomLivet VIP
Ganska brutalt...men väl skrivet...
2012-09-29

  hansensson
Kärt återseende. I stilenlig blandning av humor och tänkvärda ord.
Kunde ha varit en gammal soldatsång.
2012-09-29

    ADI Nehlin
mycket väl skaldat, tyckte om
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj