Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rötan och hoppet


Tack skrev hon. I det mail som kom
för sent.

Människans texter. Deras relationer.

Deras stora längtan efter en sak.

Att klara av relationer

Begreppet relationell finns inte som
ord. I skrivande stund är där ett
rött streck under det,

Märkligt. Vi blir till i relation och
skapar mening i relation.

Rehabiliteringsgarantin.

Lever kvar i tron att människors
hälsa påverkas av enskilda
terapeutiska metoder,

De hänger inte med. Den senaste
forskningen säger entydigt. Det
som påverkar i mötet är alliansen,

Det klister mellan två människor
som gör öppenheten möjlig

Metoden är sekundär

Betänk ditt liv. All kärlek.

När kände du dig hel och lycklig.

Jag har aldrig träffat någon vars
djupaste önskan inte legat i att
kunna hitta mening i sina relationer


Relationen. Ur den föds vi och blir
till.

Genom livet, i vår vuxenhet, saknar
vi oss själva. De vi vet att vi kan
vara. Inte fick vara.

Relationer. En social fobi.

Låt oss tala om fobin. Låt oss bortse
från hur din ångest smittar ner varje
molekyl i den luft som delar oss,

Låt oss bortse från att tala om hur
vi känner det i mötet med varandra,

Låt oss möta varandras otillräcklighet
i formulär, ge varandra uppgifter,

blunda för hur det mörka gestaltar
sig inför varandra,






Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2012-10-01 07:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP