Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att lura sig själv

man tappar fotfästet totalt
springer runt i ett hjul
allt man skriver blir banalt
man uppfattas som jävligt ful

ett äckligt koncentrat
en form av ensamhet
lever med en apparat
ett så kallat vårdpaket

i en ensam bur
min vän vet inte bättre
han skrattar förtjust
han fyller snart trettio
alla tomma ting
som fyller hans huvud
allt han gjorde var en uppoffring
innan han fyllt tjugo

det handlar om val
det finns för många
man begär svar
men får aldrig några
en lidande form
en sorglig skatt
det blir en slags norm
att begrava allt med ett skratt




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 360 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-10-01 21:46



Bookmark and Share


  Nina.H
Otroligt bra! Starkt från början till slut!
Sista strofen säger allt!
2013-03-24

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker att visst skall texter lämna en del åt läsaren att själv kunna fylla i, tolka och så vidare, men jag tycker nog denna extra otydlig är. Hade kunnat önska en rak marginal även, istället för centrerad text som ibland tjänar sitt syfte och ibland bara ser konstigt ut. Vill poeten extra konstnärlig vara, kan en del texter formas likt ett svarvat bordsben, men textens innehåll tjänar inte alltid på detta. Om själva textens innehåll kan jag som mest säga att alla som en gång varit tillfälligt halta, kära, sorgsna, översiggivna et cetera vet precis hur det är att vara i den sitsen.
2012-10-26

  aol
förbaskat bra så rakt från hjärtat skriftat man kände igen sej själv,
lyfter på hatten,
2012-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike