Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

X Y



Det for som en dröm över landet
när själar slogs

då, vid min sida

Kom hit och ge mig ändlös
kraft,

vittnade Krigsskadan,
i de skrapade spår av fingrars
avtryck

Jag bjöd dig mitt livs hela kamp


Ändå dansade tvivlet inför
grodorna och vinet. Förförde
dig med krans, språk
och röst av vingbredd,

Bjöd dig vårtor att suga vid
Klädde dig i allvarsdräkt till
högtidsfest,

Det var liv min vän att skåla
för. I tennbägare gömda under
sängen,









Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-02 00:52



Bookmark and Share


  Nanna X
vackert, mycket poetiskt
2012-10-02
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP