Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om allt

natten svärtar nuet

rinner ut i dagen

genom pupillerna

 

som om "om"-et var bortblekt

fanns inga omskrivingar

ett här, ett hem, ett nu, ett du

 

köttet kardas ihärdigt

om (och) om igen


allt är ett minne

ansikten flyter på kognitiva rullband

 

alltet domnar bort och staplas som drivved

man lägger det döda alltet i lådor och stämplar dem med OM

 

alltet inkapslat i  "om"

om om om om om om omo mo m om om o m o m o m o  om

om om om om om om om om om om om om

 

 

 

 

ett efteråt

 

 

 

 

stranden är öde

 

ingen dansar där

(förutom de svarta fåglarna)

och ser du då hur barnet vänder sitt leende ut och in?

 

hur alltet förbyts till sepia

förvandlas, försvinner, förstörs

om du är så förstörd varför visar du det inte då?

 

allten rinner ut ur lådorna 

marken vibrerar av skenljud av dig och din röst

ett leende har fastnat på storbildsskärmen

skrattet ekar över den folktomma sandstranden

bara bränningarna och ditt döda skratt lever kvar

 

jag är ett kadaver i svart klänning
döden brukade klä mig

 

du bor kvar här
fastän jag har (fördrivit) dig så många gånger

 

köttet kardas ihärdigt
kvar blir skelett

 

 

en slutgiltig brand
en sista förintelse och utplåning 

ett före

 



 

 




Fri vers av desert star
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-02 01:46



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Jag vet inte vad kött är när det är "kardat". Men omkvädet funkar annars bra. En jättebra text!
2012-10-02

    ej medlem längre
Spännande ...
2012-10-02
  > Nästa text
< Föregående

desert star
desert star