Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En reseskildring i sonettform. Läs gärna från 1-10.


Visingsö-sonett #10/10

vi kommit fram till punkten för ett val

och här vi står tills valet blivit gjort

så framåt eller bakåt kval som kval

men mindre kval att välja nånting stort

 

nu antingen tillbaks ta färjan hem

och glömma att vi nånsin varit här

och glömma vad vi kände och för vem

visst vore det väl enkelt minst besvär

 

men älskade du är av vatten gjord

ja innanför din hud är du en sjö

och jag för alltid är av grus och jord

från minsta korn till största sten en ö

 

när du blir du och sjön kan rinna ut

och fukta allt mitt grus är resan slut




Bunden vers (Sonett) av Alucinor
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-04 07:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alucinor
Alucinor