Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev så förtvivlat sugen på äppelkaka ikväll. Men det skulle vara den "perfekta" äppelkakan. Den "rätta" äppelkakan. Men hur vet man att man hittat den rätta äppelkakan? Letade och letade och hittade till slut den rätta för mig.


Kaksonett

I kväll jag lockats av tankar på äpplen,
av mjöl och socker och formar av plåt.
Jag gripits av längtan som gränsat till gråt
och googlat och sökt bland alla exemplen.

Så trött och förtvivlad jag klickat på allt
och sökt och sökt den rätta för mig.
Säg var finns du kaka som är nåt för sig
som lockar mig djupt med en knaprig gestalt.

Men där långt i bortom på sajt som är död
jag hittat dig kaka, min äppeljuvel.
Så enkel, så skön och med smink av kanel.
Nu ugnen den värmer min kvälls lilla bröd.

Om kropp är make och själen är maka
får värme och tid det hela att smaka.




Bunden vers (Sonett) av Alucinor
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-09 22:09



Bookmark and Share


  vera gade VIP
roligt för äpplekakeälskare- du har nog många gelikar i dessa dagar, så dikten är nog ganska så relevant;-)
2012-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Alucinor
Alucinor