Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten varje år




För en kvinna
blir hösten varje år
en påminnelse

om sommarens
former och fägring
i åminnelse

och om våren
som ljuv knoppning

och en obestämd längtan
att bli kvinna

som gick i
uppfyllelse

Där dröjer hon
med ryggen trotsigt
mot vintern.







Fri vers av Delilah Juno VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-10-05 13:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härliga ord som får mej att höja hakan...
2012-10-09

  Ninananonia VIP
Fint...
2012-10-07

  Delilah Juno VIP
Tack Annika för ditt engagemang i min text! Som du säger, det är mycket man kan göra av livet.
2012-10-07

  Annika Persson
vacker text
Jag tänkte några ord och tankar,
som mitt personliga gensvar.
2012-10-07

  Annika Persson
Hon sa hösten är sig lik
liknar erfarenheterna
som man skaffat sig
under sin levnadsbana.

För många höstar sedan
blev en flicka en kvinna
men hon sa själv människa

hösten är en åminnelse
att åren går fort,
sommaren är ett sätt att leva ut
livskraften som sporras
av vårens gunst

vintern gör en ogin, drömsk
om ginster och vita blommor

det är mycket man kan göra
av livet, kvinna eller man

även på hösten och vintern
om man sätter igång på sommaren










2012-10-07

  wiicca
Gillar särskilt slutet "där dröjer hon med ryggen trotsigt mot vintern" Fiint!
2012-10-06

  Katinka VIP
Snyggt!
2012-10-05

    ej medlem längre
En härlig text om säger så mycket!
2012-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Delilah Juno
Delilah Juno VIP