Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt och foto tillkom på Cypern september 2012


Edens Lustgård


Längs Trodosbergens slingriga serpentinvägar
kantas vägrenen av ståtliga mandel och olivträd,
klasar med solmogna druvor hänger ner från
krokiga vinstocksar, och inbjuder till smakprov.
Är måhända frukten förbjuden som i Edens lustgård?

Djupa dalar och raviner med milsvidda vyer ger
eruforiska känslor, och det är svårt att tro att man
INTE är i himlen, för finns den, är det HÄR.

Skvalande bergsbäckar med glasklart vatten rinner
stilla o rogivande över de av naturen formslipade
stenarna, och stänker samtidigt en kaskad av
vattendroppar över de röda bouganvillaträden
som lyser upp hela dalen.

Jag stannar, insuper luften som renar mina lungor,
känner dofterna som filtreras genom min näsa,
ser det välformade landskapet med mina blå ögon,
och TROR att jag drömmer.




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 523 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-06 14:04



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vilka fina vyer du målar upp ... tack för dem!
/kram
2012-10-08

    Upplandspoeten
Underbara ord, känner att jag vill vara där!
2012-10-07

  bittemi VIP
Ett paradis beskriver du så fint här!
2012-10-06

  Palett
Mycket levande och vackert har du skildrat landskapet ! Jag bokmärker !
2012-10-06

  Änglaögon
En väldigt vacker naturskildring. Har aldrig varit på Cypern -annat än via dina så fint beskrivna rader.
2012-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson