Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överexponering

regndroppar faller från himlen i munnar som gapar
de som missar samlas och blir giftiga
för mänskliga halsar
eller rinner ner i kloaker

där
en yta blir avig
ett inre en yta

blod och avföring
dysfunktionella organ och moderkakor syns på
röntgenskärmar
som delas med andra till deras förtjusning och ger inblick
i köttet där hjärtat slår runt artärernas pendlar
alltid i exakt realtid
eller döljs bakom överexponerade
bilder
av hud
slät och vit och lysande som
illusioner av marmor och perfekta proportioner
där linjer hyschande dämpas i sin individualitet
och ögon lyser onaturligt ljusa
som väktare av väl valda ord
och möjliga redigeringar i efterhand
för att passa ljuset i nya ögon

medan hjärtat pumpar blod och
organen tecknas på röntgenskärmar
i skylda rum
där inte mörkret kan överexponera
vår hud




Fri vers (Fri form) av Lethe
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-08 15:40



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Intressant iakttagelse/ kram
2012-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe