Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Laga förfall

Där gick han
med sin hund
en riktig kämpe
hunden alltså

plötsligt till attack
mot barnet
det lilla barnet
utan skuld

vuxna
ansvarsfulla
vuxna
grep in

räddade barnet
undan dåren
den aningslöse
dåren

som bara gick
vandrade bort
för att slippa
sitt ansvar

å Daniel Vega
Kristdemokrat
har mage att sprida
frihetens ljus

hundägarens frihet
bedöms viktigare
av honom
än barnens rätt

barnens rätt
att ostört
kunna gå
på gatan

därför är jag inte
och kan aldrig bli
ansvarslös och blind
som Kristdemokraterna

DDT och Hormoslyr
användes fritt
före förbudet
liksom slavar i USA

När ska Borgerligheten vakna
se sina blinda ögon
sin empatilöshet
sina brister

denna oheliga Allians
synskadades riksorganisation
nummer ett
vars enda agenda är

och alltid har varit
att förgöra tre vackra ord

Rättvisa
Solidaritet
jämlikhet

Mörka blå onda män
förblir:
Mörka små onda män
om än under nya namn

högern är högern
vad de än sig må kalla
SD-M-C-nM-KDS-KD-Folkpartiet-BBS osv osv i oändlighet
samma gamla mörkermän (Som Afzelius skrev)

ta ifrån dem makten




Fri vers av Skrivklåda
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-11 09:28



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Tänkvärt!
/kram
2012-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Skrivklåda