Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven på den tiden när sömn i bästa fall ansågs som "nödvändigt ont" eller "ovälkommet avbrott"


Sömnproblem

Fullmånen lyser
genom grenverket
på en tusenårig ek,
grenarna gnistrar
grönskande
i månens magiska sken.
Barnen sover
och älvorna dansa,
men varför
vill då
inte jag
sova?




Fri vers av Blåbärskaj
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-13 00:41



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
känner igen mig i den undran..vackert skaldat
2012-10-29

  ResenärGenomLivet VIP
Bra fråga...det finns så mycket skönhet att se på natten...kanske därför...
2012-10-13

  hansensson
Finurligt.
2012-10-13

  Gawain
Att falla i sömn inför detta vore ett nederlag, kanske.

Annars anser jag personligen sömnen vara den mest åtråvärda av tilldragelser livet bär med sig. Om någonstans ryms allt det där man så gärna vill åt men annars aldrig, eller åtminstone som bäst mycket sällan når. Länge leve sömnens många bestyr.


2012-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj