Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folkbokföring känd

Lägenhetsaffär, ( 2010- 2012)

Det gällde nu. Innan allt rasade.
Få tag i kött. Av kvinnosort.

hyresrätt. Utan A-kassa. Utan färska
goda arbetslivsreferenser,

Det gällde nu. Vinna eller försvinna.

Utan att behöva rubba
cirklarna. Vanorna som skapat
ruinens land kan ligga opåverkade,

I en kvinnas hand. Verktygen som
används stavar förföriska lekar, i
brist på framgång, skuld och skam
och dess beläggande,

det gällde och det bar till slut.

Att hitta arbetskraft i kärlekens
namn,

det gällde allt och skuldbeläggandet
av den andre,


Det gäller att vara tom för att ro
i land tomhet,

att bygga luftslott av en
tom hand,

att gräva borgar i en blöt sand,

det går att bo i ett sådant land,

Jag går förbi dig och jag ser hur
mycket du kan,

när jag ser ditt tomma namn,
men anar ditt adressland,

det är med lätta steg jag travar förbi
er ibland, ser fasaden,

där jag kunde varit en del av den
eviga charaden,

I en hyresrätt i mitt namn,

det gällde att vara tom för att
bygga ett liknande land,

där du tog miste, om mitt fyllnads
material,

en tom blick anar så lite







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-14 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP