Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Attitydförändring

Oavsett hur man formulerar sig, så blir det orätt
på alla sätt
så hur ska man göra för att forma de rätta orden som duger
utan att de ”suger”

är det bästa att hela tiden vara tyst
inte säga ett enda knyst
utan bara vara stum
men om, anses man då som dum

ett har jag lärt mig, man ska inte försöka göra så gott man kan
jag måste tydligen ändra attityd, och bli en annan sorts man
och slänga ödmjukheten och vänligheten så långt bort jag kan
kanske blir jag då respekterad, och uppskattad – och behandlad som en riktig man

då kanske folk börjar lyssna till vad man har att säga
och man behöver inte väja
sig med förklaringar åt alla håll
och känna att dagarna går i moll

jag trodde på ödmjukhet och godhet samt att hjälpa sin nästa
jag trodde det var rätt att göra sitt bästa
men det är inte så, för då är man en ynkrygg
och får aldrig känna sig trygg

så alternativet är att bli en annan man som står stadigt och tåligt
som är respekterad och slipper må dåligt
över att man många gånger varit för vänlig mot andra, men nu är jag inte längre ”den där”
nu är den tiden över, nu börjar en ny, nu vill jag för en gångs skull bli respekterad för den jag är

© Ted Örnberg 2012-10-14




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-10-14 19:00



Bookmark and Share


  Lovisa Lindbom
En ledsen blues men med en gnutta ironi. Man kan vara man men ändå ödmjuk. Håller med de andra kommentarerna.
2012-10-19

  © anakreon VIP
Verklig respekt förtjänar den som är sig själv trogen.
Calle
applåderar
2012-10-19

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-10-19

    maija tuori

Alla Dina fina egenskaper ska Du vara stolt över ,människan som vågar visa även sina svagheter är stark människa, kraam
2012-10-16

  anits VIP
Fortsätt att vara den du är, det kan vara svårt
att våga det kommer man mycket längre med
än om man rättar sig efter andra
2012-10-16

  Bibbi VIP
Begrundar Dina djupa tankegångar.
2012-10-15

  Ljusletaren
Har du hittat igen ditt sanna jag och utstrålar det jaget, så tror jag inte någon vill trampa på dig eller så bryr du dig inte bara ;.)

Var som du själv vill vara och var stolt över den du är!
Kanske umgås du med fel typ av människor eller ...

Här inne så ser vi dig som den raka och sanna och mjuka person som du alltid är/ kram
2012-10-15

  aol
Att vara sej själv i en värld som ständigt
försöker göra om entill någon annanän den man är
det är den största av alla bedrifter,
2012-10-15

  wildah
Nej var en god människa det lönar sig i längden både för dig och andra. Varför måste man vara som andra? Man kommer aldrig att göra den rollen bra om man inte är sig själv.
2012-10-14

  Maria T
du kan vara stolt övet
den du är
2012-10-14

  Anders Håkansson
du är
modig
var dig själv
du behöver inte ändra dina goda egenskaper
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP