Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lille mannen som flyger fram.

Det finns en man i min stad
Han hoppar på bussen en hållplats efter mig
Och han hoppar av den en hållplats innan mig.

Har verkar alltid ha bråttom någonstans
Hans lockiga svarta hår studsar i knuten i nacken
Han springer doftlöst förbi mig.

Jag vet att han tycker om böcker
Han är en liten snabb man med passion för böcker
Och jag är nyfiken.

Han brukar observera alla som kliver på
När hans ögon snuddar vid ens kropp
Så ser han nog rakt igenom en.

Han är ett mysterium för mig
Denna lille man
Med den stora ryggsäcken.

Ser alltid ut att vara på väg någonstans
Men stannar alltid kvar alldeles
Runt hörnet.




Fri vers av Spräcklig Duva
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-14 19:23



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
härlig dikt och beskådning

hans ögon flackar snabbt förbi dig,
ty, han vågar ej länge beskåda

den gudinna, du är
2012-11-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag brukar se en märklig cyklist som jag kallar Valnötsastronauten.
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Spräcklig Duva
Spräcklig Duva