Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal låttext från länge seadan.


UNDRAN


Vad är det jag har fått?
Är det bara en dröm,
eller är det en gåva
som min Herre har sått
i mitt hjärtas söm?

Han finns här omkring mig,
vare sig jag känner det eller ej.
Han har sått ett frö av hopp,
ett ljus av liv, en morgonrodnad,
ett kärleksjalusi.

Inget speciellt, finns det en Gud,
varför hörs inte ett ljud?
Jag har bett om hans frälsning,
hans underbara nåd.

Jag känner den oftast
men ibland blir det stopp.
Då brukar jag be: Gud finns här jag vet,
ta bort min oro, mitt tvivel!
Herre du är mitt hopp!

Han finns här omkring mig,
vare sig jag känner det eller ej.
Han har sått ett frö av hopp,
ett ljus av liv, en morgonrodnad,
ett kärleksjalusi.

Herre du är mitt hopp, du är mitt hopp.
Mitt frö av hopp, mitt ljus av liv,
min morgonrodnad och mitt kärleksjalusi.
Du finns här inom mig vare sig det känns eller ej,
och du vill forma mig som en avbild efter dig.

Han finns här omkring mig,
vare sig jag känner det eller ej.
Han har sått ett frö av hopp,
ett ljus av liv, en morgonrodnad,
ett kärleksjalusi.
Ett kärleksjalusi som alltid står mig bi.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-10-16 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar