Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Indianerna levde med moder jord i harmoni

Indianerna levde med moder jord i harmoni
de vita kom med bättre teknologi

Plötsligt fanns indianernas liv inte mer
moder jord började knorra

Den ursprungliga "för att klara oss" jakten
förändrades till kapitalismens "sko oss mera" slakten

Allting stavas numera i pengar
plötsligt när livet förgiftas

Står det för oss klart
att pengar inte kan ätas

Moder jord skriker: INTE MER
ballongen spricker och jorden pyser iväg

Snälla moder jord
förlåt oss, kom tillbaks




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 1019 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-16 20:16



Bookmark and Share


    Upplandspoeten
Håller helt med dig där , allt handlar om pengar och vi har till stor del förlorat vårt ursprung eller glömt det i alla fall.

Bra skriftat.
2012-10-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP