Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djungel och öken - vi kompletterar varandra som vänner tror jag :)


Du och jag - djungel och öken: Tro på vår vänskapskärlek

Tro på vår evighet
tro på vår vänskapskärlek
Se mig
verkligen se mig
jag vill trassla ut dig
vandra i din djungel
hålla bort lianerna för att
så småningom finna dig någonstans
där mitt bland rikedomen
av liv
av ljus
av djur och natur
sångspel
från fåglars kvitter
skönhet från färggranna djurs och växters mönster
päls och blad

jag vill visa dig att du redan är hel
och fulländad
som du är nu
kära vän
oavsett om du finner att ditt inre mangroveträsk är tilltrasslat
så är du alltid fantastisk som du är

***
Bland lianerna hittar jag dig och svingar med dig
jag virar mig in i ditt trassel
och då är det något underbart
något sensuellt
likt inlindande rep
likt rockringar som vill föra oss samman
eller änglaglorior
som vänner av ödet förs vi samman
i din djungel
för du är djungel
och jag som är öknen entrar dig
i ditt naturlandskap

***
vilka fascinerande vänskapliga öden man kan finna
***

du kommer för evigt finnas i min öken
och vandra där
för djungelns artrikedom smittar och förföljer öknens främsta tystnad
och brist på liv och ljud - livets sång
melodins ljuvhet
är i öken
sandens finkorniga skrapade tystnad

***
min sandade Sahara-öken
sa varm
med sandstormar
så ensamt emellanåt
ibland med kameler som går vandringar längs den sandiga vägen
med vissa upphöjningar
kullar

***
visst hittar du till min öken
du som är djungel
Vi hittar alltid varandra
djungel och öken

***

djungel och öken
du och jag
i ett
vi två vänner
eller hur?
du kommer hitta fler naturlandskap att förenas med
i ditt liv
hos kärleken
men även hos andra vänner
naturlandskap
som kompletterar din värld
och skapar en eftersträvansvärd mångfald
så som du vill ha det
din biologiska mångfald
i världen
i universum





Fri vers av jamming223
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-18 23:03



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
åhh, gillar verkligen. Tror nog jag tar o sparar den!!

( Blev inombords jätteglad att du nämnde Mangroveskog, när jag gick på gymnasiet skriv jag ett arbete om just Mangroveskogen i biologi A - ahh som sagt endast en parentes här ;))
2012-10-18
  > Nästa text
< Föregående

jamming223