Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens sökande är slut

Jag ska inte vänta på kärleken mer
Jag ska inte leta efter den
Jag ska inte söka svar
Lyssna efter svar
På mina rop
I kärlekens tunnlar
Med odräglig smutsigt vatten som forsar i
Ett enda vattendrag

Kärleken ska inte vara någon motor för mig
Längre
Den ska inte få ta mitt syre
Ta mitt liv
Jag är färdig med det
Det räcker
Enough is enough

Jag ska gå min egen väg
Och om kärleken finner mig
Ja, då får den väl göra det,
Det vore ju underbart
Inget som går att förneka

Men just nu verkar det så långt ifrån min verklighet
Jag vet inte hur det ska kännas
Bara att det ska kännas väldigt
Rätt i början
Kanske?
Eller ska det kännas fel
Och göra ont?
För ja
Allting går ju upp och ner
i cykler
Ställer jag mig själv för många onödiga, inkonsekventa och irrelevanta frågor?

Men annars ska jag fortsätta i mitt spår
Min egna tankars diktare
Kommer jag verkligen klara mig själv
Utan partner
Genom hela livet?
Jag verkar tro och tänka det
Men det känns inte som så
innerst
Jag känner som så många andra att jag behöver någon annan
För att kompletteras
Och bli en hel själ
Istället för en halv eller splittrad

Utanför
Kärlekens centrum
står jag
Snälla ta mig till
kärlekens centrum
För ett ögonblick
För en dag
Testa mig om jag har någon potential och kompetens i kärlekens värld

***
Jag är trött
Mitt hår har tappat
Sitt fäste
Sin glans
Sin volym
Och mina ögon
Har påsar och skuggor under sig
Som blålila blåtiror
Och jag bara väntar på att bli räddad
Att bli avplockad min mask
Min fasad av att klara mig galant själv
Det handlar mer om att jag är rädd att ge mig in på djupt vatten som jag aldrig kan komma upp från igen
Jag är rädd för att drunkna
Rädd för att inte bli accepterad för den jag är
Det jag varit med om
Det jag omringas av
Det som rör sig runtom i mig och i min yttre omgivnings värld

För ja, jag vet att det jag omringas av är väldigt
Sårbart och känsligt
Och det krävs en stark, förstående och ödmjuk själ för att acceptera och respektera
Den verklighet jag känt och sett
skapat
För att inte fördöma mig
Jag är mjuk och sårbar
men också hård och likgiltigt stark

Fast att jag kan måla upp en fasad av självsäkerhet
Och inre styrka
Inombords känner jag mig ibland lika mjuk som en mussla

Se en del av mitt äkta inre jag
Snälla?

Jag är hård
Manipulativ
Elak
Likgiltig,
Men också
Mjuk
Ödmjuk
Snäll

Förlåt mig för min splittrade
explosivt uttrycksfulla existens
som ibland inte har vett att finna lämpliga
hämningar
och begränsningar
i vad man får tänka, känna och säga




Fri vers av jamming223
Läst 126 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-19 16:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jamming223