Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något som saknas. Så känner man ibland när man skriver. Det man får ner i ord är ju alltid endast en del av sig själv, ibland önskar man att man kunde få ner hela sin själ genom att uttrycka det med ord. Men orden är bara ett medel, ett instrument som väg


Det är något som saknas

När jag skriver då är det något som saknas
En avsaknad av själ
Själlöshet
Själlös är jag
Och andlöst innehållslös
Hudlösheten är påtaglig

Inget hänsynstagande
Utan hämningar sprider jag ut mig
tankarna
och
känslorna
strös
likt sött pärlsocker
likt kristalliserat äkta salt

Omkring, på ett annars fattigt och tomt papper
Fylls papper med tomma ord
Som skapar svart utfyllnad

Ingrottad
Och inmurad i min själ
Tecken som går att tyda
Försöker låtsas
Strö glitter runt mig
För att uppleva glamourens
Dagens glans
Inbilla mig att jag är räddad av orden

Jag är inte räddad
Inte idag
Men kanske imorgon
Idag ska jag finna någon annan högre kraft
En högre kraft än ordens makt
Naturen?

Var hittar jag själen?




Fri vers av jamming223
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-20 00:23



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
Djupt och tankfullt. Tror inte man kan sätta ord på själen - men att man genom orden kan se en glimt av den.
2012-10-20
  > Nästa text
< Föregående

jamming223