Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kryptiskt kanske ... men vet att många känner igen situationen och mer än blott anar vad den handlar om ...


Föreställ dig för blott en ögonblicks sekund ...

... att min version
av bakgrunden till 
rådande situation
verkligen är precis så
som jag sagt att den varit
och så ännu är ...

- Men det vore ju 
alldeles fruktansvärt!
Nu vet vi ju dock att
det inte är hela sanningen
om hur det förhåller sig ...
... för så som du beskriver det
vore det ju ett rent justitiemord
och en hel serie med osannolika
felhanteringar av alla de olika ärenden
som varit föremål för handläggning genom åren ...

Och om det nu är så
så ligger det ju långt utanför mitt ansvarsområde ...
Jag kan ju bara utgå ifrån det jag ser och hör!
Och utifrån hur era olika livssituationer utvecklats
under åren som nu gått, är ju trenden otvetydigt
inte direkt någonting som talar för din version ...

- Men om du för blott en sekund tänker dig
att det jag berättat för dig stämmer överens med
det som verkligen har hänt över dessa år ...
... Är det då inte förklarligt att jag reagerar som jag gör
när du fullständigt låter bli att lyssna på det jag framför
och bara fortsätter och kör
rätt över mig och kräver att jag ska följa
en handlingsplan som i enlighet med din världsbild
är upprättad av dig utan hänsyn till det du fått veta av mig?

Uppriktigt sagt struntar jag primärt i det som drabbat mig
men nu handlar det om det som händer min kille och tjej ...
... vars framtid och självkänsla i smått och stort
är beroende av att de har en mig
som får stöd av bland annat dig ...

... för att de annars kanske ej längre får ha kvar mig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-10-20 06:17



Bookmark and Share


  Magica VIP
Smärta. Kramar!
2012-10-21

  ia VIP
den griper tag i ens inre, speglar så otroligt många känslor, man blir arg, ledsen....som en bergodalbana.
Frustrerande...

det finns olika människor, kalla, obegripliga, oförstående...

du berör från första raden.

2012-10-20

  Ninananonia VIP
Det finns kalla människor.. sorgligt att man inte ser det innan... varm kram
2012-10-20

  Hanna Mari Wallin
du reagerar som vilken vettig människa i denna situation
med barnen i focus strävar du fram o kämpar för deras bästa

berörande att läsa och att de ska behöva vara så...
2012-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP