Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordens explosiva, oundvikliga undergång

en smäll
blixtrar
åska
jordskorpans som delas
i bitar
sprängs

bara naturen
några vägar
några skogar
utan hus
utan bilar
ingen materialism
ingen teknik
inga ord
ingen mänsklighet
inget djur och växtliv
inget liv
endast en enkel tomhet
från det som en gång var

ett solsystem som är en planet mindre
universum som utplånats
nu bara andra atomer som snurrar
andra rymdfärger
och heta planeter
Mars
Venus
kan de ge något liv?

Jorden och världens undergång

Var inte rädda
vi är tillsammans

Jordens explosiva, oundvikliga undergång

***

Vi överlever
tillsammans
som odödliga
eviga
varelser
precis som vi alltid varit
och för alltid kommer
vara

Vi
oberoende av jordens existens
villkorslöst bundna till livet
just för att vi är fria själar
fria sammansatta partiklar
och atomer
i hela universum
himlavalvet
rymden
vi svävar alltid där
och kommer alltid
vara en del av det

Även jorden som gått under lever kvar
bara nu
i mindre partiklar
utspridda
kanske förenas de någon gång
igen






Fri vers av jamming223
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-20 11:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jamming223