Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad skapar värde i mitt liv - vad gör att jag förtjänar mitt liv?

du
ni
som läser det
ja, just nu
du
ni
skapar mitt värde
gör så att jag förtjänar mitt liv
för själv har jag för låg självkänsla för att tro på mitt egna
värde
kan ni snälla avslöja er för mig
mina hemliga, underbara läsare
berätta om er
jag vill så gärna veta vilka ni är
oavsett hur ni ser ut, oavsett om jag redan känner er eller inte
oavsett allt
jag drar inga gränser
jag ska inte ha några fördomar
eller dra några förhastade slutsatser
jag vill bara att ni ska avslöja er
ta bort era masker
precis som jag
delvis
gör genom mina ord

berätta varför ni läser detta?
vad ni tycker om det?
skicka mig ett meddelande
privat om ni så önskar
berätta era känslor
era tankar
jag är en öppen människa
men även sluten
jag ska hålla det ni säger till mig hemligt om ni så önskar
jag finner ingen särskild njutning i sprida dåliga rykten
så det är inget jag vill göra

om någon vill att jag håller ett löfte
en tystnadspakt
dig och mig emellan
så gör jag så gärna det

avslöja dig själv - vem du nu än är
kärleken är det som strömmar i världen
och får världen att gå runt
visst kan kärlek överväldiga
men är inte det helt underbart att den kan överväldiga så
så magiskt
överjordiskt
att kärleken har sådan makt
inverkan?

bjud på er kärlek
dela med er
jag delar gärna med mig av mina ords kärlek
om ni anser att jag kan ge er det
det vill säga
ordkärlek

Hur vet man om man förtjänar sitt liv?
Förtjänar jag mitt liv - att leva?
Ibland tänker jag att gör det
Ibland tänker jag att jag inte gör det
det är en sådan balansgång

Jag vill förtjäna varje ögonblick
jag har möjlighet att förtjäna mitt liv

***

Människor omkring mig
skapar värde
ens talanger
styrkor
och
ens förmåga till givmildhet
och ödmjukhet
det vet jag skapar
medmänskligt värde

***

Avslöja er för mig,
kära läsare
Jag uppskattar verkligen er
och ni inspirerar mig att fortsätta skriva

***

Avslöja
Jag är inte rädd
för er respons
bara nyfiken och entusiastisk




Fri vers av jamming223
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-22 17:33



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
Man skapar ju värde i sitt eget liv. Genom alla upplevelser och känslor man går igenom. Genom lärdomar osv..
Det låter hårt att säga att alla förtjänar sina liv, för det är ju ändå en själv som har levt det/ skapat det. men människor som lever under svåra förhållanden förtjänar ju också sina liv. Men de lever under sina förutsättningar och förtjänar även de sina liv. så.. ja.. Babbelmaja idag känner jag:) Men jag lite tankar så här i denna sena timme.
2012-10-23

  Larz Gustafsson VIP
Idén att man ska förtjäna sitt liv är befängd.
2012-10-22
  > Nästa text
< Föregående

jamming223