Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I fablernas värld


I fablernas värld hoppar två
barn

jämfota över stock och sten

I ljuset av solen torkar vuxenhetens
klädesdräkt på grenar

och genom forsar dundrar sorg
och smärtan ned

Processen bildar bubblor som
i lek

och lättjan vilar varmt i skydd
av vind


Vår vilja snavar
Är i stunden rädd


Fallet hindras
löven darrar till,

det finns ett syfte och hon
dansar tätt intill

ditt andetag

















Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-10-31 09:47



Bookmark and Share


  ULJO
Fint skildrat
2012-11-01

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Så himla bra ordat! Känns lite som två dikter i en. Den första delen känns väldigt lekfull och naken. Som att få vara levande en stund utan en massa måsten. Den andra delen känns mer som att livet går vidare och att falla inte är så svårt som man kanske skulle kunna tro för att allt har en mening. Kanske helt tokigt men så läser jag den.
2012-10-31

  wildah
Väldigt fin!
2012-10-31

    ej medlem längre
så underbart fin.
2012-10-31

    ej medlem längre
underbar
2012-10-31

  cilax VIP
en dikt att meditera till, tack
2012-10-31
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP