Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tackar för placering och filosoferar vidare utifrån kommentarerna


Skriet från vildmarken

 

Att vargen river sitt byte

är en färdighet, inte ett lyte

Vargen tar vara på allt den slår

Dess bäst-före-tolkning är inte som vår

Människan är naturens gäst numera

Civilisationen ska inte annektera

de vilda varelsernas hem

utan hellre respektera dem

dessa sista, de utsatta djuren

som lever så gott de kan i naturen

trots förgiftning av vatten

och skövling av skog

Det vore väl katten

om de inte fick nog!

Riva lite människor kunde de väl

fast inte äta, av hälsoskäl

Men kanske för lyan, en liten idé

gubbhuvud på planka som väggtrofé

 




Fri vers av Solitaire VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-11-01 22:53



Bookmark and Share


  Madeleine Richter
Hoppas du lyssnar på radioföljetongen som går nu
2012-11-02

    tramp
bra tema och sköna rim. Han Jack Londom vrider sig i sin grav, du överträffar honom :-)
2012-11-01

    ej medlem längre
Riktigt bra filosoferat med rim! Gillar verkligen tanken på gubbhuvudet på plankan! :)
2012-11-01

    ej medlem längre
KANON!
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP