Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två scroll ner


Hur jag överväger att annonsera
Som en stor, fet hatkampanj

Du säger allt det där
mycket tystare än vad jag förväntat mig,
men jag är van nu, Sorry
Det går i vågor och du är en nu

- Maud Olofsson, fortsätter du
och jag håller med,
men för mig själv erkänner jag att jag inte
riktigt förstår sambandet
mellan Måddan och de tolv pingviner du vill
bedriva kampanj emot
Och som om du kan läsa mina tankar säger du
- Hen ser ut som Jaques/Tjack
Jag tittar upp från frukostflingorna och undrar om
det är dags att sluta lyssna nu
Du svarar med att låta mjölk sippra nerför skägget
Det är rätt sexigt.
Så jag slår dövörat till och nöjer mig med att titta

Vi vaknade bredvid varandra idag. Samtidigt.
Jag vill inte ens veta vad du tolkade in i detta,
men tydligen var det att jag var kompis med
Anders Borg. Och en utskällning på det.
Jag vet att du behöver hjälp nu, Sorry,
att självmedicinering inte är nog
Men du glittrar så vackert i solen nu, Sorry
och Stockholm håller på att regna bort.

- Det var alltid mitt tungsinne som gjorde mig skarpsinnig,
snubblar du fram och jag ler lite skevt,
så där som jag alltid gör när du fäller dina citat som om
de vore dina
Sen tänker jag att det bästa med dig är att du tycker om mig
och att du alltid har gjort det
Och ja, hur destruktivt det egentligen är, det där,
att vara omtyckt

Nej, jag är inte negativ, jag är realist

Så jag frågar om pingvinerna igen
Du ser förvånad ut och säger
- apelsiner
- ?
Och efter tolvtusen sekunders tystnad förstår jag
att du pratar om Fiona Apple - the singer
- Men hon är väl ingen mäklare? säger jag

.




Fri vers av leopardia
Läst 400 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-02 23:15



Bookmark and Share


    Göte Holmlund
Bappelsiner?
2012-11-06
  > Nästa text
< Föregående

leopardia
leopardia