Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kurder politiska fångar i Turkiet

en kurd i ett turkiskt fängelse
av politiska skäl, en politiker,
en journalist, en borgmästare,
en konstnär, vägrar äta soppan
som bjuds på anstalten tills några
rebeller plockar fram sitt gevär
för att folket en dag ska få en
starkare röst hörsammad. Den
är värd att dö för. Terrorism som
konsensus efter årtionden av förtryck
och kränkning av mänskliga
rättigheter. Exekverad av en kuvad
minoritet, utan politisk rätt att utöva sitt
modersmål i Turkiets offentlighet.

Turkiet som medlemsstat i EU skulle
se illa ut i dagens läge. Kurderna är
ett minoritetsfolk, som bedriver sin
frigörelsekamp på eget bevåg. Det
spårar ur, terrrorismen är på ingång,
och hårdare sanktioner mot det kurdiska
folket på utgång som en återvändsgränd,
moment 22.






Fri vers (Fri form) av Annika Persson
Läst 220 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-04 14:31



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
nu är ju inte Turkiet direkt på väg att komma in i EU i det första taget.

Men, om landet hade varit med i EU, eller snart var på väg in i EU, så hade Turkiet varit tvungen att avsluta denna fascistoida politik gentemot kurderna samt andra minoriteter.

Så, att putta väg EU-medlemskapet längre bort, är knappast en smart väg att gå om man ömmar för minoriteterna, snarare bör man göra tvärtom, försöka föra in landet så kvickt det bara går.

Kurder, armenier, greker, och alla andra minoriteter, skulle tjäna otroligt mycket på EU-medlemskap. Turkiet som stat skulle likväl tjäna på det utifrån att man som stat skulle få högre form av legitimitet.

2012-11-04

  Federico Romano
Bojkotten finn väl redan då dom redan väntat i 7 år andra länder där orättvis finns är med och kanske hotet att uteslutet väger tyngre..
2012-11-04

    ej medlem längre
så länge cypernfrågan förblir olöst mellan
de bägge länderna lär nog ett eventuellt medlemsskap
till EU dröja....
2012-11-04

  Annika Persson
Vad jag menar är, att det händer ändå
ingenting, om vi väljer att stå utanför.
2012-11-04

  Annika Persson
Det har du rätt i, men en bojkott
skulle ändå vara en markering,
dock utan konsekvens.
2012-11-04

  Federico Romano
Samtidigt skulle dom inte kunna göra som dom ville om dom var med EU När Svenska staten sänder fångar till Syrien och Egypten är vi liksom medlöpare till mycket, det som vi inte vill ha i EU, men går bra utanför gränsen.. Bra frågeställning..
2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson