Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen

Hur stort, att få äga underbara, klara minnen

ännu när livets afton tonar fram,

och då kroppens alla muskler och leder

bara ber om, att få vila ut,

efter ett långt livs tröttsamma vandring.

Att då för sin inre syn få uppleva

ännu en guldskimrande solnedgång,

och med sitt inre öra kunna få avnjuta

sats fyra i Gustav Mahlers femte symfoni,

det är, som Shakespeare skriver:

En nåd att stilla bedja om -

också för den, som till äventyrs

råkar få höra/lyssna till dessa rader.

 




Fri vers (Fri form) av Read
Läst 210 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-11-04 17:35



Bookmark and Share


  Den gamle
Verkligen en fin dikt
2012-11-04

  wildah
Det är stort! Vackert!
2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Read