Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besvär - misär.

Tänk, att ett ord som  just besvär,
som betyder en lättare kris,
ju rimmar på pensionär.
De tycks höra ihop, på något vis.

Men, pensionärens besvär
kan vara av enklare slag.
Ha helt ofarlig karaktär,
och försvinna en vacker dag.

Men värre är, att vara till besvär.
Då drabbas släkt och vänner mer.
Och besväret blir till ren misär,
när konsekvenserna blir fler.

Så kan ett enda ord förändra allt.
Det sker innan vi vet ordet av.
Livet byter plötsligt helt gestalt,
och våra drömmar går i kvav.

En tröst är dock: När helst du vill,
finns alltid hjälp att få.
Och hemtjänst-larm för dig finns till.
Jag vet, för jag har prövat på.

 




Bunden vers av Read
Läst 270 gånger
Publicerad 2013-04-01 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Read