Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott

Klockan tickar och tiden går.

Timmar blir dagar, och dagar blir år.

När klockan stannar, och tiden gör halt,

allt blir så tyst och förunderligt kallt.

 

Ty sådant är livet, vi fått såsom lån.

Minst när vi anar, faller ridån.

Tillfälligt bor vi som gäster i världen.

Dröj ej att rusta för slutliga färden.

 

Har man sin väska packad och klar,

lugnt kan man bida resterande dar.

Carpe diem - Horatius' ord,

gäller alltjämt för envar på vår jord.

 

 

 

 




Bunden vers av Read
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-11-04 18:59



Bookmark and Share


  sommarmoln
Alldeles underbar...
2012-12-03

  Den gamle
Oxå denna är skön :-)
2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Read