Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del tror sig ha det enda rätta svaret, jag säger visa


Tål-er-ans

Att tro betyder att man
inte vet men tror

Med tanke att vi tror
olika då borde vi visa respekt

Låta de andra ha sina åsikter
eller är vi inne på att ha ensamrätt av tro?




Prosa av Federico Romano
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-04 23:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Många resonerar i realiteten så här: ALLA får tro som de vill UTOM de som tror på Bibeln.
2012-11-05

  Larz Gustafsson VIP
Jag vet på vem jag tror. Tron är en övertygelse.
Det märkliga är att så fort någon tror på Bibeln och framhåller detta ska han eller hon framställas som samhällets fiende nummer ett.
Meningsmotståndarna börjar tala om att man inte tillåter andra att ha sina åsikter etc.
Hur skulle jag kunna förbjuda någon annan att ha en åsikt? Även om jag ville det vore det tack och lov inte möjligt.
Så resonemanget blir ett pseudoresonemang.
2012-11-05

  SatansSon VIP
Tro måste varje människa göra som han vill. Ingen ska lägga sig i.
2012-11-05

    ej medlem längre
Nog håller jag med dig i orden du säger där.. En tro är ingen vetenskap och ingen har egenrätt.. Ordet vi ofta glömmer är: Jag tror att det är så här och inte att: Det är så här! så länge det handlar om just en tro så är det inget annat en just en tro. Och alla får tro vad de vill..




2012-11-05

  Daniel_78 VIP
jag gillar hur du skriver. texten är också en påminnelse som tål att upprepas.
2012-11-04

  genni VIP
Väldigt sant och bra skrivet!

*applåd*
2012-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano