Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har alltid velat ha


Rättvis Syn

En rättvis syn
av allt jag ser & gör

Brinner i mig
såsom nu

Är ilsken som en brinnande råtta
Piraten i mig

Skulle avfyra kannonerna
för att stoppa orättvisorna

Stoppa skiten
det jag ser får mig att må illa

Rättvisa är när alla är nöjda
att lyssna, att frågosätta

Bakom banan lövet finns hon
vem är hon, var är baksidan

Jag tänker på allt som ej görs
när jag dricker mitt te av ingefära

På roten ser man trädet
som kan skugga det förflutna

Men alldrig dölja det
dags att visa en rättvis syn




Prosa av Federico Romano
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-05 21:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Alla kan aldrig bli nöjda. Är storfinansen nöjda kommer det arbetande folkflertalet att vara missnöjda.
Det ligger i sakens natur.
Därför måste det börja inifrån.
2012-11-06

  SatansSon VIP
Rolig metafor den brinnande råttan.
2012-11-05

  SatansSon VIP
Rolig metafor den brinnande råttan.
2012-11-05

  Angel of love
Väldigt bra...
2012-11-05

  Tarantaran
Justitia..!
Prudentia..Fortitudo..
Temperantia..de fyra
kardinaldydgerna..
fint skrivet..håller med
dig
2012-11-05

    ej medlem längre
bra text..
2012-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano