Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För hundra år sen då var det Svenskarna som emigrerade


1900

Vi glömmer att för inte så länge sen
var det vi som var invandrare

Man glömmer lätt det
1900 talets Europa väntade på 2 världskrig

Folkhemet kom efter sista kriget
Statarna, Sveriges trälar slutade åka 1949

Historia föder både hat & empati
två biefekter som var en har plats idag

Själv har jag slutat med tobak
med lite post traumatisk stress går det säkert bra..




Prosa av Federico Romano
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-06 00:53



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
bnra skriftat om invandring och fattigdom och trälkeri.
2012-11-06

  S.A.I. Steve Lando VIP
inte bara i dåtid utvandrade mången miljon svenk, även i nutid så drar flyttlassen många gånger om runt till exempelvis USA, Kina, Sydeuropa, London, m.m., och blir per definition, invandrare.

Det är kanske bara sverigedemokraterna som till slut blir kvar:)

2012-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano