Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vansinninghetens två aspekter


Maktgalen
är inte så farligt

Värre är
en galen makt




Övriga genrer (Aforism) av Jack E. Gladh VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-08 19:12



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Just ordet galen låter ju inte så positivt. Man får ju känslan av att det är en människa som gått över någon form av smärtgräns.
Makten ska vara demokratisk, då är det okej--- anser Anders, som måhända har en platstro. Men hellre det än en sten (dum) tro
2012-11-08

  Larz Gustafsson VIP
I Annika Perssons samhälle skulle alltså anarki råda.

2012-11-08

  Annika Persson
pest eller kolera, all makt är galen
(så sade en gång en diktator också)
2012-11-08

  Larz Gustafsson VIP
Det är ju i allmänhet en maktgalen som kommit till makten.

2012-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST